maanantai 12. heinäkuuta 2010

Tyypillistä


Rintelän pihan kukkaloisto on ihanaa!! Ostin keväällä liljaa ja näköjään kahta eri sorttia. Nyt kukassa on jo 7 kauniin oranssia kukkaa!


Ja tämä ruusu..Sen tuoksu on jotain aivan taivaallista! Molemmat kukkivat sen minkä ehtivät...
***
Tässä on siis punajuuriviljelmäni :)
Tämä kuva otettu lauantaina ja ovat siitä jo kasvaneet. Noita lehtiä voisi jo käyttääkin,mutta koska vain muutama siemen nousi aion odottaa itse asian kypsymistä-sikäli näin tapahtuu.. :)


Mutta nyt heitän haasteen!! :)
Ajattelin lauantaina, että mitähän kuuluu blogilaisten tavanomaiseen lauantaihin? Ja päätinpä kuvata hieman sitä mitä tapahtuu kun ei ole remonttia,tuunausta tai muuta sellaista.. Tai no, se kyllä taitaa olla meidän tyypillistä! ;D
**********
Meidän viime lauantai poikkesi muista siinä,että nukuimme yli 10! Itse herään yleensä 8-9 aikaan ja keittelen kahvit rauhassa ja mietiskelen tai luen lehtiä,syön aamupalaa ja ihmettelen...
Myös kissat ovat helteen uuvuttamia ja nukkuivat pitkään. Tässä Nisu vetelee sikeitä..

Siivous kuuluu usein lauantaihin, tosin helteillä sekin on pitänyt vetää minimiin..Ei jaksa. Viime lauantaina päätin kuitenkin uhmata hellettä ja menin etsimään romusta "pihavajasta" puita ja muita aarteita. Samalla katsastin mustikkatilanteen ja oi-mustikkaa jälkkäriksi vaniljarahkan kera.
Niin,ennen jälkkäriä oli toki keitetty perunat ja tehty salaatti ja muut höysteet. Ja nautittu savukala-ateria,nam!


Helteissä on se kiva etu,että pyykinkuivatus on nopeaa!
Perinteinen lauantai-askare..

Hih, ihan oikea porkkana :)
Kasvimaan tarkkailu on jokapäiväistä, lauantaina vähän harvensin..
Maistui porkkanalle!

Näitä sitten kasasin sieltä pihavajan puista:nämä eivät tule poltettaviksi vaan kasaan aitaa kahden puun väliin. Puut joita vajassa on ovat suurin osa homeessa(koska on erinomaisen hyvä idea laittaa polttopuut tiiviiksi homeiseen vajaan ja muovi päälle terveisin edellinen asukas),joten ei näillä muuta tee. Tähän ajattelin sitten laittaa eteen villiviiniä tai humalaa,jos se kiemurtelisi tuolla kauniisti joskus..Ja ehkä jotain muutakin kivaa!


Päikkärit. Ei meillä, mutta kissoilla. Pulla,elämästä nautiskelija.
Kuvassa uudet pussilakanat, kiitti äiti! ;)


Lauantaina öllöteltiin loppuilta. Helle vie mehut nopeasti.
Ja ai niin; syötiin sipsejä..

MILLAINEN ON SINUN TYYPILLINEN LAUANTAISI?


Sunnuntaina tuli tuunattua jotain (siitä ensi kerralla) ja aloiteltua perennapenkin pohjan tekoa,jota jatkoin tänään. En ole eläissäni kaivanut ja lapioinut niin paljon kuin tänä kesänä!

Mies on lomalla ja koska helteet eivät salli ilmanvaihtoremontin jatkoa (yläpohjassa lämpö n.+50) on hän nikkaroinut meille allastasoa pukuhuoneeseen ja huomenna alan sitä vahaamaan.
Lisäksi vanha ihana pirtinpenkki on korjattu ja liimauksessa, sen maalaus on myös vuorossa pian..Ja voisihan vanhaa oveakin rapsutella.. :)

Vielä 4 herätystä ja mars lomalle!
Muistakaa ottaa rennosti!
:)

3 kommenttia:

  1. Kauniita kukkasia!!! :) Ihania kesäkuvia.

    Jaa tyypillinen lauantai..nukutaan, löhötään ja herkutellaan. :P

    VastaaPoista
  2. Voi miten suloisia nuo sinun punajuuret ja tuo suloistakin suloisempi porkkana. Hymy nousi huulilleni...niin olivat ihanat.
    Viime lauantai ei ollut itselläni ensinkään tyypillinen, yleensä lauantaisin käyn ostoksilla kun viikolla ei ehdi, niin nyt ei ollut autoa käytössä joten jouduin kotona laittelemaan paikkoja, siivoilin sitä sun tätä ja lasten ( nuorieni ) huoneet oikein kunnolla, heille kuuluu imurointi ja muu ylläpitä mutta joskus pitää äipän vähän jyystää paremmin.Siis sitä tein. Sitten laittelin vähän tavaraa kirpparille ja suunnittelin, siivosin muuten terassin aamulla ja tein rahka-aprikoositortun...illalla käytiin saunassa ja katseltiin telkkaria ja ihmeteltiin yhdessä mieheni kanssa maailman menoa. Eli melko rauhallista.
    Niin ja muuten ihanat nuo oranssit liljat, itsellänikin oli niitä joskus aika paljon, mutta sitten niihin tuli niitä liljakukkoja ja joudun hävittämään kaikki. voi, voi...mutta nyt voisi tehdä uuden penki, ne ovat kyllä niin kauniita.
    Loma siintää minunkin silmissäni...

    VastaaPoista
  3. Pieni Lintu; eli parasta mitä voi olla!:)

    Tuija:Olinpa muuten kokonaan unohtanut shoppailun!:D En käy juuri koskaan lauantaisin shoppaamassa vaan pyrin käyttämään siihen arki-iltoja. Lauantain kauppakäynnit ovat liian ruuhkaisia minun makuuni:)
    Hyvää lomaa sinullekin!

    VastaaPoista