keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Pieni infotus Rintelästä!!

Tulin vain koruttomasti ja kuvattomasti kertomaan, että tietokone sanoi sopimuksen irti. Jahka se saadaan kuntoon en pysty kuvittamaan postauksiani. Tylsintä tässä on se, että juuri tänään meillä on kaadettu puuta oikein urakalla ja olisitte saaneet nähdä kaikkea hauskaa ja valoisaa(jotka siis kuvasin kyllä..) Mutta ei.. Onneksi sentäs pääsen lukemaan teidän blogejanne ja kommentoimaan! :)

Täytyy kyllä sanoa, että meille oikeastaan tänään vasta tuli piha. Edessä oli 5 isoa mäntyä,jotka varjostivat luonnollisesti koko talon. Oli hauska seurata metsurin hommaa sisällä;sitä mukaa kun puita lähti tuli keittiöön enemmän ja enemmän valoa! :D Huomenna homma vielä jatkuu takapihan osalta. Piha on täynnä tukkia toistaiseksi. Ja metsäkoneen kettingit möyri samalla meidän pihan mullaksi. hmm..
Remonttipuolella jatkan listojen ja ikkunakarmien vahauksella,mies alkanee laittamaan saunan oven paikoilleen...

Ja ainiin; olisin niin kovin halunnut näyttää ihka ensimmäisen omasta metiköstä tehdyn vastan! Siitä tuli niin nätti :) Tein lopulta 3 vastaa ja säilöin ne jouluksi eri tavoilla, ohjeet sain mummolta ja näin säilöttiin; tapa 1 on pakastaa vasta. Mummo kehoitti riiputtamaan ensin,jotta lehdet pysyy paremmin.Toinen vaihtoehto oli kääriä vasta sanomalehteen ja laittaa mukaan karkeaa merisuolaa. Tällä tavalla säilötään kylmässä,kuten vaikkapa autotallissa. Kolmannessa tavassa roikutetaan vasta kuivassa paikassa kuivaksi.
Katsotaampa saunan valmistuttua mikä tapa toimi parhaiten!! :)

Minä olen tottunut sanomaan vasta, toiset sanoo vihta. Mitä sinä sanot ja mikä on sinun säilömistapa? (jos pitää säilöä siis)

Mukavaa viikkoa ja kaikkea hyvää täältä kuvattomasta maailmasta...!!!! :D

4 kommenttia:

 1. Minulle se on vihta, tuoreena paras! Säilöä en ole koittanut, mutta vaikuttavat kaikki hyviltä konsteilta. Mukavaa viikonjatkoa, toivottavasti saat koneen pian taas toimintakuntoon :)

  VastaaPoista
 2. Mulla oli kanssa ongelmia taas tämän päätietokoneen kanssa, jotenkas postaukset odotteli monta päivää piilossa ilman kuvia.

  Se on sitten muuten VIHTA!!! ;D Hih!

  No, mutta ihanaa kuitenkin, kun koivuissa on oikein isot lehdet -harmi vaan, ettei ne tuoksu enää niin voimaakkaasti kuin mitä parisen viikkoa sitten.

  VastaaPoista
 3. Hei,

  hämeestä kotoisin olevana puhuttiin vihdasta. Äidin oppien mukaan teen vihdat ennen juhannusta ja säilön ne liiteriin orsiin roikkumaan,paikan pitäisi olla suht pimeä ja ilman pitäisi vaihtua. En tosin käytä niitä sellaisenaan, vaan teen niistä syksyllä löylyvesituoksuja. Pussitan ja pakkaan ja jos ne onnistuvat, tulevat ne myyntiin MoniNaisten joulupuotiin.

  Ai niin, oli kiva nähdä Wanilla Rosen sisustuskirppiksellä, liitupussi toimii hyvin.

  Terv. Ritva Patjaraita patinaa

  VastaaPoista
 4. se on vihta. :)
  toivottavasti saat pian koneen kuntoon, jään innolla odottamaan kuvia.

  VastaaPoista